حجت الاسلام منتظر قائم - دبیر همایش نکوداشت آیت الله خلیل قبله ای خویی و عضو هیئت علمی دانشکده علوم قضایی همزمان با روز معلم ارادت خود را نسبت به استاد این گونه ابراز کرد: "اینجا نکوداشت استادی است که خود را وقف انسانیت کرد."
دکتر کوشا - رئیس دانشکده علوم قضایی نیز در این مراسم از سالها ممارست و در کنار استاد بودن گفت و اظهار داشت: "آن طور که ما شناختیم و دیگران نشناختند ... آیت الله قبله ای خویی با بهره گیری از تحصیلات حوزه علمیه قم و نجف از چنان توانایی برخوردارند که وقتی در مسائل حقوقی مختلف و پیچیده روز مسائلی مطرح می شد با بهره گیری از فقه پویای شیعه به بهترین نحو ارائه طریق می کردند."
وی پشت زدن به دنیا را عامل اعتماد و مورد توجه بودن آیت الله قبله ای خویی در نزد اطرافیان دانست و گفت: "حضرت آیت الله خود سوخت اما مردم و جامعه از ایشان بهره مند شد."
حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی نیز در این مراسم حضور داشت. معاون اول قوه قضائیه تجلیل از آیت الله قبله ای خویی را تجلیل از فقاهت، پژوهش و تحقیق و تجلیل از یک معلم دانست و گفت: "شخصیت علمی و فقاهتی و تحقیقی آیت الله قبله ای خویی در آثار و کتابهای ارزشمندشان از جمله در کتاب ارث و قواعد فقه کیفری و جزائی و آیات الاحکام جلوه دارد."(60)


​​​​​​​

نکوداشت آیت الله خلیل قبله ای ​​​​​​​(59)

پیش از آنکه از حضرت استاد برای حضور در جایگاه و سخنرانی و دریافت هدایا دعوت شود، سه تن از شاگردان استاد اشعاری را به وی تقدیم کردند.​​​​​​​
آیت الله خلیل قبله ای خویی جملاتی مانند "فکر می کنم معلم آنچنان که باید و شاید معرفی نشده است، دانشجویان بدانند که آدمی هر قدر علم داشته باشد باز هم ناقص است، به خوی خیلی علاقمندم اما من اول ایرانی هستم و بعد خوئی هستم، معتقدم اگر آثار ایرانی را کنار بگذارید از دین چیزی نداریم، آن حدیثی که شما بر روی 5 هزار تومانی تان نوشته اید در قبر ابوحنیفه در بغداد نوشته اند چون او یک ایرانی است و ..." توجه همگان را به سخنانش جلب کرد.
استاد با لحنی صمیمی و به ظاهر خودمانی و بیانی ساده جدی ترین پیام ها را به حضار و فرد فرد جامعه منتقل می کرد و می گفت: "این بچه های دانش آموز را که بعضی سالها برای مسابقات علمی می فرستیم و افتخار می آورند حلقه گل به گردنشان می اندازیم، چرا دبیرها و معلم ها فراموش می شوند، چرا معلم فراموش می شود، یک حلقه گل نیز به گردن او بیاندازیم."
به گزارش مهر، هدایا و لوح های تقدیری از سوی دانشگاه امام صادق (ع)، پژوهشکده ابن سینا، موسسه رویان، دانشگاه مذاهب اسلامی، دانشکده حقوق دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده الهیات دانشگاه تهران، مدرسه علمیه مرحوم شیخ عبدالحسین، کتابخانه ملی، مجتمع علوم اسلامی کوثر، دانشکده علوم قضایی، مرکز تحقیقات حقوق بشر دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی، دانشگاه پیام نور واحد تهران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان و جمعی از نهادها و دستگاههای استان آذربایجان غربی به آیت الله خلیل قبله ای خویی اهدا شد.​​​​​​​

به همین مناسبت جمعی از مولفان اقدام به تالیف مقالات متعدد در موضوع فقه و حقوق اسلامی نموده که تحت عنوان "فقه و حقوق تطبیقی​​​​​​​" توسط انتشارات سمت به چاپ رسید.
(61)

آئین نکو داشت استاد خلیل قبله ای
​​​​​​​دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری

به پاس این نکو داشت جمعی از خردمندان علم فقه و حقوق مقالاتی را تنظیم و تقدیم ایشان نمودند که انتشارات سمت آن را تحت عنوان فقه و حقوق تطبیقی به چاپ رساند. دکتر ابوطالب کوشا رییس محترم وقت دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری در مقدمه آن چنین می نویسد:

دکتر شریعت باقری رئیس دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری:
استاد آیت‌‌الله خلیل قبله‌ای‌خویی سالیان زیادی ازعمر شریف خود را صرف تعلیم وتربیت دانشجویان کرد.این استادبرجسته فقه و اخلاق ادامه دهنده راه شهیدان مطهری و مفتح بودند که حوزه را به دانشگاه پیوند زدند. ایشان درحوزه چهره موفقی بودند و دانشگاه را انتخاب کردندتا منشا ثمرات وخیرات باشند.

ادامه مطلب

معاون اول قوه قضائیه که در جمع دانشگاهیان در دانشکده علوم قضائی سخن می گفت ادامه داد: "مکتب غنی فقهی که امروز در اختیار اساتید و دانشجویان ما قرار دارد حاصل زحمات و تلاشهای بسیاری از علما و فقها در ادوار مختلف و تطورات فقه در این ادوار است."
حجت الاسلام رئیسی با تجلیل از مقام فقاهتی آیت الله خلیل قبله ای خویی از ملاقات آیت الله هاشمی شاهرودی رئیس این قوه در ساعاتی قبل از حضور در این مراسم خبر داد و سلام رئیس قوه قضائیه را به این مراسم ابلاغ کرد.
به گزارش مهر، حجت الاسلام احمد احمدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این مراسم سخنانی ایراد کرد.​​​​​​​​​​​​​​

خلیل قبله ای

حضرت آيت‌الله حاج آقا خليل قبله‌اي را استاد اخلاق خود مي‌دانم. سال 62 يا 63 بود كه احساس كرديم براي تدريس معارف در دانشگاه‌ها به استاد نياز داريم. از آنجا كه حضور روحانيون در دانشگاه‌ها موضوعيت داشت و دارد، لازم بود از اساتيد حوزه، افرادي كه با نان خود و نان طلبگي درس خوانده بودند، امتحان بگيريم و آنان را به دانشگاه بفرستيم. اعلاميه‌اي داديم و حدود 120 يا 130 نفر شركت كردند. جمعي آمدند؛ از جمله بعضي دوستان ما از آذربايجان تشريف آوردند و گفتند: فلاني شما كه ما را مي‌شناسي، اين براي ما سبك است كه بنشينيم و امتحان بدهيم. شما همين‌طور يك مدركي به ما بدهيد! گفتم: «من شما را مي‌شناسم، ولي اين يك قالب است. نمي‌شود چهارچوب را به هم زد.» ايشان رفتند و هنوز كه هنوز است، وارد دانشگاه هم نشده‌اند.(62)

همايش سی امين سالگرد تاسيس دانشگاه علوم قضایی با حضور رييس قوه قضاييه دقايقي پيش آغاز به كار كرد.
به گزارش روز دوشنبه خبرنگار اجتماعی ایرنا، این همایش با حضور رییس قوه قضاییه، وزیر دادگستری، معاون اجرایی سازمان سنجش و آموزش و رییس سازمان ثبت اسناد و املاك كشور در مجتمع فرهنگی شهید بهشتی با هدف به نمایش گذاشتن جایگاه و دستاوردهای 30 ساله دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری آغاز به كار كرد.
قرار است در این همایش از اساتید، دانشجویان و كاركنان نمونه این دانشگاه توسط رییس قوه قضاییه تقدیر و از 10 پروژه مربوط به این دانشگاه نیز رونمایی شود.
براساس این گزارش، شروع رسمی دوره دكترای'جزا و جرم شناسی'و'حقوق خصوصی'، آغاز به كار رسمی سه دانشكده'حقوق'، 'اصلاح و تربیت' و 'ثبت'، افتتاح كانون دانش آموختگان دانشگاه و آغاز به كار انجمن علمی از دیگر پروژهایی است كه در این مراسم رونمایی خواهند شد.
آغاز به كار گروه ˈفلسفه حقوقˈ، رونمایی از مجله علمی پژوهشی ˈنقد رای ˈو منشور علمی اخلاقی اساتید و دانشجویان از جمله موضوعات مورد بررسی در این همایش است.
گفتنی است دانشكده علوم قضایی در سال 61 به همت شهید آیت الله'سیدمحمد حسینی بهشتی' با هدف تربیت كادر قضایی متعهد و متخصص راه اندازی شد.

همايش سی امين سالگرد تاسيس دانشگاه علوم قضايي​​​​​​​(63)

انتخاب کتاب قواعد فقه بعنوان کتاب برگزیده در یازدهمین دوره انتخاب کتاب های برتر دانشگاهی

ا​ین کتاب برای دانشجویان رشته حقوق در مقطع کارشناسی به عنوان منبع اصلی درس «قواعد فقه» به ارزش 2 واحد تدوین شده است.
قواعد فقه یکی از مهم‌ترین ابزارهایی است که هیچ فقیه و حقوق‌دانی از آن بی‌نیاز نیست و آنان را در رسیدن به احکام و قوانین راهنمایی می‌کند. این کتاب قواعد فقهی جزایی را در برمی‌گیرد که کمتر مورد عنایت فقها و حقوق‌دانان از گذشته تا حال بوده است و طبیعتاً آثار قابل توجهی در این حوزه فراهم نیامده است.نویسنده با توجه به سابقه تدریس در حوزه‌های علمیه و دانشگاهها ـ به ویژه در دانشکده‌های حقوق و علوم قضایی ـ و کسب تجاربی در زمینه شناخت نیاز دانشجویان و نو بودن این عرصه پژوهش اقدام به نگارش چنین اثر مفیدی کرده است.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
​​​​​​​استاد دکتر رضا فرجی دانا رئیس وقت دانشگاه تهران و دکتر خلیجی مدیرعامل وقت موسسه دانش گستر با ارسال لوحی از او تقدیر نمودند.